Galleri

Samtliga bilder går att beställa i formaten 70x50cm och 50x40cm.
Pris:
70x50, 1350kr inkl moms
50x40, 650kr inkl moms

I priset ingår ram och montering.
Nr 1.
Marembo
- Svartrygg 14 år.
han är en nästan fullvuxen hane som satte sig bara några meter ifrån mig. Efter en stund la han sig ner och intog den här mycket fundersamma posen.


Nr 2.
Binyindo
- Betyder ”Nos”
Hon är en vuxen hona som fått sitt namn efter sitt ärr på nosen. Binyindo är en av silverryggens favorithonor och han var mån om att hålla sig väl med henne.


Nr 3.
Kakumo

En stor del av gorillornas dag går åt till vila. Här ligger en av de vuxna honorna i en dunge av låga träd och sover med handen vilandes på närmaste gren.


Nr 4.
Byiza
- Betyder ”Den lycklige”
Han är en lurig typ och man vet inte riktigt var man har honom. Är han bara nyfiken eller tycker han att jag är ett hot? Självsäkert står han där mitt i gläntan och ruckar sakta på den gamla stocken. I nästa sekund rycker han till i trädstammen och rusar snabbt fram mot mig. Sedan ställer han sig bakom ett träd och kikar fram som om han vill kolla om jag går på hans lilla uppvisning. Byiza tränar hela tiden på sin kaxighet inför sin kommande roll som silverrygg.


Nr 5.
Thursday
– Unge 2 år
Hon föddes för tidigt och det var inte säkert att hon skulle klara sig. Nu, två år senare är hon den ungen som är mest aktiv. Alltid när jag såg henne hängde hon i en gren eller svingade sig snabbt mellan träden.

Nr 6.
Rukina
– Silverrygg 20 år
Det finns ingen gorilla som kan inta en mer självsäker pose än gorillagruppens alfahanne. När han rör sig bland de andra gorillorna är han imponerande och respektingivande.


Nr 7.
Byiza
– Svartrygg 10 år
En blick säger mer än tusen ord.


Nr 8.
Siato och Thursday

Siato är en av de äldre honorna som fött många av gruppens ungar. Thursday är inte en av dem, men får ändå hjälp med att lära sig hitta mat.


Nr 9.
Thursday

Ungarna är igång större delen av dagen. Här brottas och leker Thursday med Kikyokyo, en av de andra ungarna i gruppen.


Nr 10.
Marembo

Han sitter och tittar på de andra medlemmarna i gruppen. Nu är han svartrygg. När han om några år blir en silverrygg, kommer han att kämpa för att ta över gruppen. Om han inte lyckas måste han ge sig av.